15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Razie fulger a polițiștilor în mai multe baruri, cluburi de noapte și săli de jocuri de noroc și pariuri sportive din Corabia și alte localități învecinate

- Advertisement -

Barurile, cluburile de noapte și societățile cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive din orașul Corabia și localitățile limitrofe au fost luate cu asalt sâmbătă noaptea, în cadrul unei acțiuni fulger pe care polițiștii olteni, și nu doar ei, au organizat-o pe parcursul unui interval de șase ore. Au fost constatate mai multe nereguli în urma legitimării și verificării a peste 30 de persoane, dar și a controlării a peste 120 de vehicule și șase firme. În total s-au dat peste 40 de amenzi într-un cuantum total de aproximativ 43.000 de lei.

„În noaptea de 9 spre 10 iulie 2022, în intervalul orar 22:00 – 04:00, în orașul Corabia și localitățile limitrofe, a fost organizată o acțiune, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În desfășurarea raziei ample au fost angrenați 45 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt. Alături de oamenii legii s-au aflat și trei inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

În cele șase ore cât a durat acțiunea au fost verificate și legitimate 235 de persoane, fiind verificate și controlate șase societăți comerciale, dar și 125 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.640 de lei.

Cele mai multe dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere.

„Dintre sancțiunile aplicate, 39 au fost pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 10.440 de lei, două pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 700 de lei. De asemenea, au mai fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 31.500 de lei, fiind confiscată și suma de 1.338 de lei. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut un permis de conducere și șapte certificate de înmatriculare”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Nereguli la o firmă din Rusănești

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din comuna Rusănești, polițiștii au constatat faptul că aceasta nu avea fiscalizată suma de 791 de lei.

„Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgența a Guvernului 28/1999, fiind dispusă și confiscarea sumei de bani nefiscalizată”, a spus Șerban.

Potrivit sursei citate, astfel de activități vor fi continuate de oamenii legii și în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror evenimente negative.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți