20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sindicalist ALRO despre angajatul care s-a spânzurat: „Lucra la Electroliză, s-a spânzurat pentru că avea datorii, fiind în șomaj tehnic”

- Advertisement -

Slătineanul de 46 de ani, angajat ca podist pe Secția de Electroliză a societății ALRO, găsit spânzurat în gospodăria sa din Slatina, se afla în șomaj tehnic. Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Aluministul de la uzina de aluminiu ALRO, spune că bărbatul a recurs la gestul necugetat deoarece avea datorii și alte necazuri din cauza în care se afla la serviciu. Sindicalistul a vrut să tragă și un semnal de alarmă, afirmând că tragedii de acest gen vor mai exista.

„Lucra la Electroliză, s-a spânzurat pentru că avea datorii, avea necazuri, pentru că era în șomaj tehnic. Era printre cei care au intrat acum în șomaj tehnic. Nu mă mai întrebați pe mine, să-i întrebați pe ei, pe Popescu (Virgil Popescu, ministrul Energiei n.r.). Sunt morții lor!!! Pe ei să-i sunați, eu ce să vă spun, sincere condoleanțe familiei îndoliate. Să-i sunați pe nemernicii ăștia, că vor mai fi, eu am tras un semnal de alarmă acum trei zile, am spus că se vor omorî oameni, nu m-a crezut nimeni. Vor mai fi. O să-i facem lui Popescu la minister, să mă duc cu pozele lor, să le pun în față, după 15 august mergem cu oamenii acolo, cu copii cu tot”, a declarat Popescu.

În total, de la uzina de aluminiu de pe pkatforma industrială a Slatinei, aproximativ 500 de angajați ar urma să intre în șomaj tehnic, deciziile începând a se distribui după jumătatea lunii iunie. Decizia de a trimite sute de oameni în șomaj tehnic a fost luată de conducerea ALRO, după ce la sfârșitul anului trecut s-a luat decizia de a reduce capacitatea de producție, criza de pe piața energiei electrice fiind principala cauză.

În acest sens, trei hale din cele cinci de electroliză au fost închise de la începutul acestui an, decizia aparținând membrilor Consiliului de Administrație al ALRO, care s-au întrunit pe 27 decembrie 2021. Este vorba despre halele 7, 8 și 9, cea din urmă, care funcționa de aproape șase decenii, fiind prima închisă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți