14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie a murit și nouă persoane au fost rănite într-un accident grav produs la Negreni. O autoutilitară și o mașină s-au lovit violent

- Advertisement -

Grav accident de circulație în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:00, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara satului Negreni al orașului Scornicești. O autoutilitară în care erau opt persoane, dar și o mașină în care se aflau alte două persoane s-au izbit violent, iar în urma impactului o femeie a decedat, iar celelalte persoane au fost rănite și au ajuns la Spitalul Slatina pentru investigații medicale amănunțite.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt s-au deplasat la fața locului pentru a face cercetări și a stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul.

„Din primele verificări, aceștia au constatat faptul că în eveniment a fost implicată o autoutilitară transport persoane de 8+1 locuri, condusă de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Băilești, județul Dolj, în care se mai aflau alte șapte persoane, și un autoturism, condus de un bărbat de 55 de ani, în care se mai era încă o femeie, în vârstă de 55 de ani, ambii din orașul Rovinari, județul Gorj. În urma coliziunii, femeia de 55 de ani, din orașul Rovinari, județul Gorj, pasageră în autoturism, a decedat, iar alte nouă persoane, dintre care cinci bărbați și patru femei, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Surse din anchetă spun că vinovat de producerea accidentului rutier este șoferul autoutilitarei, care s-ar fi angajat într-o depășire neregulamentară și a intrat în coliziune frontală cu mașina ce se venea din sens opus.

Sursă foto: Martor

Pentru a acorda primul ajutor victimelor, în zonă au ajuns pompierii Detașamentului Slatina și Stației Scornicești, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, două echipaje SMURD și o autospecială pentru primă intervenție. În sprijinul acestora au acționat și cadrele medicale de pe cinci echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

„La sosirea primelor echipaje, o femeie a fost găsită în stare de inconștiență, extrasă din autoturism și preluată de echipajele medicale. Victima a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, dar fără rezultat favorabil. Celelalte nouă persoane, cinci bărbați și patru femei, au fost transportate la spital de echipaje SMURD și SAJ, conștiente și cooperante, cu diverse traumatisme prin accident rutier”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Ambii conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

VIDEO: https://www.youtube.com/shorts/AyTkpCs0DBY

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți