8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Festivalul Călușăresc „Ilie Martin” de la Colonești a ajuns la ediția cu numărul 17

- Advertisement -

Va fi sărbătoare miercuri, de Sfântul Ilie, în comuna Colonești, stadionul din localitate găzduind cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Călușăresc „Ilie Martin”. Primăria și Consiliul Local Colonești, în parteneriat cu Consiliul Județean Olt, au pregătit multe surprize, iar pe lângă spectacolele cetelor de călușari din mai multe localități din județele Olt și Argeș vor fi și recitaluri susținute de îndrăgiți interpreți ai muzicii populare românești, precum Olguța Berbec, Cristian Bănățeanu și Cristina Turcu.  

Manifestarea cultural artistică va debuta în jurul orei 14:00, cu cuvântul de deschidere al edilului localității oltene, Nicolae Stan, precum și cu mesajele venite din partea invitatilor. Apoi, de la ora 14:05 și până la ora 18:00 pe scenă vor evolua în spectacol formațiile de călușari din localitățile Colonești, Vâlcele, Potcoava, Dobrun, Hîrșești, Corbu, Stolnici, Scornicești, Osica de Sus, Osica de Jos, Poboru, Optași Măgura, Pârșcoveni și  Mărunței.

Iar de la ora 18:00 încep recitalurile susținute de artiștii Nicu și Niculina Spînu, Olguța Berbec – ora 19:00, Cristi Bănățeanu – 19:50, Ileana Lăceanu – 20:40, Diana Țițirigă – 21:30 și Cristina Turcu – ora 22:00, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție din subordinea CJ.

Evenimentul cultural se va încheia undeva până la miezul nopții, până la acea ora publicul fiind invitat să ia parte la un spectacol de lumină și culoare, precum și la un grandios foc de artificii.

Ca și în anii de dinainte de pandemia COVID-19, care a dus la anularea sărbătorii câmpenești în 2020 și 2021, comercianții de mici și bere nu vor lipsi din zona stadionului, la fel și tarabele cu diverse dulciuri și chilipiruri, iar în apropiere va fi amplasat și un parc de distracții pentru copii.

Sursă foto: Moment călușăresc din cadrul ultimei ediții a evenimentului

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți