5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD Siminica Mirea: „Agricultura și sistemul de irigații, priorități importante ale PSD”

- Advertisement -

„Agricultura și sistemul de irigații au fost dintotdeauna priorități importante ale Partidului Social Democrat”. Declarația îi aparține senatorului PSD de Olt Siminica Mirea, care adaugă că de când portofoliul Agriculturii a fost deținut de social democrați, s-au realizat investiții majore în acest domeniu.

Potrivit parlamentarului de Olt, la inițiativa PSD irigațiile redevin prioritate națională.

„De fiecare dată când noi, social democrații, am deținut portofoliul agriculturii s-au realizat investiții consistente, asigurându-se astfel sprijinul maxim posibil pentru fermierii români, iar în acest sens dețineam o mare siguranță alimentară. Tot la inițiativa noastră, irigațiile redevin prioritate națională, după ce investițiile din acest palier au fost sistate. Am reușit totodată să convingem Coaliția de guvernare să solicite Comisiei Europene renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență pentru a include irigațiile în proiectele cu finanțare europeană”, a declarat senatorul Siminica Mirea.

Sursa citată mai spune că, în concluzie, la inițiativa PSD, se extinde consistent programul național de irigații după cum urmează: crește cu 70% numărul amenajărilor de irigații noi; crește finanțarea la 1,5 miliarde de euro; se prelungește termenul de implementare, până în 2027.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți