9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premierul Ciucă și ministrul Grindeanu, vizită pe două șantiere ale Drumului Expres Craiova – Pitești. Centura Slatinei, deschisă pe 28 iulie

- Advertisement -

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, împreună cu Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, au fost prezenți joi, 21 iulie, într-o nouă vizită de lucru pe șantierele Tronsoanelor 1 și 2 ale Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, pentru a verifica care este stadiul lucrărilor.

Alături de cei doi oficiali de la Centru au fost prezenți Florin Homorean, prefect al județului Olt, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Gigi Vâlceleanu, viceprimar al municipiului Slatina, Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova, și Liviu Voiculescu, senator și președinte al Filialei Olt a Partidului Național Liberal.

Iar premierul Ciucă a dat asigurări că Centura municipiului Slatina de pe Lotul 2 al Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești se va circula de săptămâna viitoare, mai precis din data de 28 iulie.

„Împreună cu domnul ministru Grindeanu am vrut să verificăm astăzi stadiul lucrărilor la Drumul Expres Pitești – Craiova, Tronsonul 2 Slatina – Balș, pentru că am avut discuții și au existat o serie întreagă de aspecte care puteau să genereze întârzierea lucrărilor și darea în folosință la timp a acestui al doilea tronson. În acest moment, după ce am reușit să vedem stadiul lucrărilor și am avut discuții cu constructorul, putem spune că avem garanția că săptămâna viitoare, pe 28, acest tronson va putea fi dat în circulație și în felul acesta se asigură continuitatea pe drumul expres, între Slatina și Balş. Desigur că am discutat și aspectele care țin de întârzierile la Tronsonul 1 Balș – Craiova. Acolo, lucrările sunt îndeplinite într-un procent de 52%. Am discutat cu constructorul și, în acest stadiu, pornind de la finanțare până la subcontractare și asigurarea forței de muncă, nu pot să afirm că veștile sunt încurajatoare, pentru că sunt probleme care trebuie să le rezolve din punct de vedere al finanțării și abia în acel moment pot să reînceapă lucrările. Oricum, din graficul lucrărilor putem să ne dăm seama foarte simplu că ele nu vor fi finalizate așa cum este prevăzut în contract, la finele acestui an. Ca atare, împreună cu domnul ministru, cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, urmează să se analizeze în continuare modul în care se desfășoară activitatea. Există deja un certificat negativ și, în funcție de evoluție, se vor lua măsuri în consecință. Lucrările pe celelalte două tronsoane sunt în grafic. Există, în acest moment și forța de muncă, există și planificarea activităților, astfel încât acestea să fie finalizate în timp și desigur ne-am bucura foarte mult dacă ele ar putea să fie predate mai devreme”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Guvernul României – Facebook

Prim-ministrul României a vrut să sublinieze faptul că Guvernul a făcut tot posibilul pentru a asigura aprovizionarea materilor de contrucții, deși prețurile acestora au crescut alarmant.

„Ceea ce doresc să subliniez este faptul că din punctul de vedere al Guvernului am făcut tot ceea ce a stat în putință, astfel încât să asigurăm această aprovizionare cu materiale de construcții, pentru că a fost o problemă generată de creșterea foarte mare a prețurilor la materiale. Prin măsurile pe care le-am luat la nivel guvernamental, am reușit să asigurăm o compensare a creșterii acestor prețuri. Ne interesează foarte mult continuarea derulării investițiilor, pentru că prin aceste investiții, reușim, pe de o parte, și este obligatoriu să protejăm locurile de muncă, pe de altă parte să asigurăm dinamica economiei și dinamica construcțiilor, astfel încât să putem să ne îndeplinim obiectivele asumate prin programul de guvernare (…)”, a subliniat șeful Guvernului.

Marius Oprescu, șeful forului județean, a ținut să declare că deschiderea Centurii ocolitoare a municipiului Slatina și finalizarea DEx 12 vor însemna oportunități noi pentru județul Olt.

„Pentru noi, este foarte importantă infrastructura națională, o susținem, știți foarte bine că Drumul Expres a început în urmă cu cinci ani, iar demersurile au fost făcute mult mai devreme de către administrațiile locale din Olt și Dolj.  Pentru județul Olt acest lucru înseamnă foarte mult, din 28 iulie, vom avea două centuri ocolitoare (Slatina și Balș n.r.), și, atunci când Drumul Expres va fi finalizat, pentru zona noastră va însemna decongestionarea traficului, vom avea multiple oportunități. Acolo unde drumurile de mare viteză se dezvoltă, investitorii vin să investească, pentru că au acces mai ușor la zona europeană ”, a spus Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți