22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un polițist a suflat în etilotest ca să-l scape de sancțiuni pe un elev de la Școala de Poliție Câmpina, care condusese beat

- Advertisement -

Doi poliţişti din judeţul Argeş sunt suspectaţi că au falsificat o testare cu aparatul alcooltest și au fost puşi sub control judiciar. Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), unul dintre ei ar fi suflat în aparatul etilotest cu scopul de a-l scăpa de sancțiuni pe un elev al Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina, surprins beat la scurt timp după condusese un autoturism.

„Angajaţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat ieri, 19 iulie, un număr de cinci percheziţii domiciliare, din care două la sediul unei unităţi de poliţie şi au pus în executare un număr de patru mandate de aducere privind pe doi poliţişti, un elev al unei şcoli de poliţie şi tatăl acestuia din urmă – persoană fără calitate specială, toţi patru având iniţial calitatea de suspecţi în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi fals în declaraţii”, se arată într-un comunicat al DGA.

Conform sursei citate, „faptele au fost comise pe 3 aprilie, când cei doi agenţi de poliţie, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-au oprit pe elevul şcolii de poliţie în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât din autoturism, întrucât anterior îl văzuseră conducând şi exista suspiciunea că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Elevul a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul, a refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, astfel că cei doi agenţi i-au solicitat să se deplaseze la sediul unităţii de poliţie”.

„Ulterior, s-a prezentat şi tatăl elevului, care a declarat, verbal şi în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deşi la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice. În continuare, cei doi poliţişti au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenţi de poliţie”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

După finalizarea percheziţiilor, suspecţii au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea continuării cercetărilor. Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei patru, iar faţă de cei doi poliţişti a dispus şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Sursa citată menţionează că dosarul penal a avut la bază denunţul formulat ca urmare a unui apel la Call Center-ul Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806, precum şi o sesizare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş către unitatea de parchet competentă.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți