15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Zile caniculare cu temperaturi de până la 38 – 40 de grade Celsius, în Olt. Meteorologii au emis trei coduri

- Advertisement -

Se anunță zile caniculare în Olt, în acest sfârșit de săptămână, iar în acest sens reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis nu mai puțin de trei coduri, două dintre ele, unul galben și altul portocaliu, afectând și județul nostru. Potrivit meteorologilor se anunță val de căldură în intensificare și disconfort termic, temperaturile din termometre urcând până la 38 – 40 de grade Celsius, iar acestea sunt înregistrate la umbră.

O atenționare meteorologică Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat va fi în vigoare în județul Olt pe parcursul zilei de joi, 21 iulie.

„În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

Oltul va fi și sub incidența unui Cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat în zilele de 22 și 23 iulie.

„Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. ITU va depăși pragul critic de 80 de unități”, mai arată meteorologii.

Totodată, în zilele de 22, 23 și 24 iulie în mai multe regiuni ale României va fi și un Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

„În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade”, mai precizează reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți