Județul Olt, din nou sub coduri de caniculă și disconfort termic până joi

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis luni două noi avertizări meteorologice, fiind anunțată caniculă, dar și disconfort termic până joi, 28 iulie. Se anunță temperaturi în termometre de până la 40 de grade Celsius, înregistrate la umbră.

Marți, 26 iulie, județul este sub incidența unui Cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

„Marți, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmit meteorologii.

În zilele de 25, 26, 27 și 28 iulie, Oltul va fi sub Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

„În intervalul menționat valul de căldură va persista luni, 25 iulie, în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade”, mai precizează ANM.

Potrivit sursei citate, valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

Un comentariu la „Județul Olt, din nou sub coduri de caniculă și disconfort termic până joi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<