10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asociația Pro Infrastructură anunță că joi se deschide Centura municipiului Slatina de pe Drumul Expres

- Advertisement -

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au transmis miercuri, 27 iulie, că joi se inaugurează și Centura ocolitoare a municipiului Slatina de pe Lotul 2 al Tronsonului 2 de pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești. În cursul acestei zile se va face recepția celor puțin peste 21 kilometri dintre nodurile rutiere Piatra Olt și Valea Mare.

„Joi se inaugurează DEx 12 Centura Slatina! Astăzi (miercuri, 27 iulie n.r.) se desfășoară procedurile de recepție pe cei 21,35 kilometri dintre nodurile Piatra Olt și Valea Mare, parte din Drumul Expres Craiova – Pitești. Deschiderea traficului ar urma să se facă mâine, 28 iulie, timp necesar ca antreprenorul să pună la punct ultimele detalii în nodul Valea Mare (Slatina Nord – Est). Pe forumul PeUndeMerg.ro găsiți noutăți în timp real. Împreună cu cei 18,5 dintre Piatra Olt și limita cu Tronsonul 1 la vest de Balș (ce cuprinde Centura ocolitoare a orașului de pe malul râului Olteț n.r.) inaugurați pe 21 aprilie, cei 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina sunt primii kilometri de drum expres veritabil din România și sunt o gură de oxigen atât pentru șoferii aflați în tranzit care economisesc cel puțin o oră, cât mai ales pentru locuitorii celor două orașe”, precizează Asociația Pro Infrastructură care în acest sens au făcut publică și o hartă interactivă ce poate fi găsită AICI.

Tronsonul 2 al DEx 12, din care face parte Centura Slatinei, are o lungime totală de 39,85 kilometri și punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Pe lângă Loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, cu o lungime de 31,75 kilometri, care trece prin localitățile Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

Valoarea estimată a întregului proiect este puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Conform proiectului, investiția ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți