19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosar penal după neregulile de la concursul pentru posturile de director vacante în școli, organizat de ISJ Olt în primăvară

- Advertisement -

Procurorii slătineni au fost sesizați de Direcția Generală Juridică și Control a Ministerului Educației cu privire la neregulile ce au fost constatate după concursul pentru ocuparea posturilor de director vacante în unitățile de învățământ din județ, pe care Inspectoratul Școlar Județean Olt l-a organizat în primăvara anului 2022.

Sesizarea Ministerului Educației a fost înregistrată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina în data de 21 iulie, obiectul acesteia fiind „comiterea unor presupuse fapte de natură penală cu ocazia desfășurării, la nivelul ISJ Olt, a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ, sesiunea ianuarie – aprilie 2022”.

Potrivit Parchetului Slatina, în dosarul penal se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Tot scandalul a început când mai mulți candidați au sesizat Corpul de Control al ministrului Educației referitor la unele nereguli pe care ei le-au constatat la proba scrisă a concursului. Astfel, o parte dintre cadrele didactice ce au dat proba ar fi avut notele umflate chiar și cu câteva puncte, deși punctajul ar fi mult mai mic după numărarea grilelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți