19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic la Piatra Olt. Mai multe gospodării afectate după ce unele culturi agricole, dar și suprafețe de vegetație uscată, au luat foc

- Advertisement -

Un incendiu puternic a izbucnit în seara zilei de miercuri, 27 iulie, în orașul Piatra Olt, iar mai multe gospodării au fost afectate. Flăcările au cuprins vegetație urcată, miriște, culturi agricole și viță de vie, focul propagându-se la unele imobile situate în apropierea acestora.

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sprijinite de două autospeciale de la ISU Dolj și o autospecială de la ISU Argeș, s-au deplasat la fața locului, în jurul orei 19:00 misiunea acestora fiind una în dinamică.

Potrivit lui Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU, sunt o sută de hectare care au fost cuprinse de incendiul ce a afectat o anexă gospodărească, folosită ca adăpost de animale, și o locuință.

„Este un incendiu de vegetație uscată, miriște, culturi agricole, viță de vie, propagat la mai multe gospodării, în orașul Piatra Olt. Misiunea este în dinamică. Flăcările au cuprins o anexă gospodărească, folosită ca adăpost de animale, și o locuință dintr-o gospodărie. 25 de animale se aflau în anexa care a ars în totalitate, inclusiv animalele – zece vaci și 15 capre, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați. Au mai ars o locuință dintr-o altă gospodărie, cu suprafața de 65 de metri pătrați și anexe gospodărești, pe o suprafață de 20 de metri pătrați. De asemenea, au ars și aproximativ 100 de hectare de vegetație uscată, miriște, culturi agricole, vie, pe teren arabil și în curțile cetățenilor. La locul evenimentului acționează peste 70 de pompieri, cu opt autospeciale de stingere, autospeciale pentru primă intervenție, două echipaje SMURD”, a declarat reprezentantul inspectoratului.

Sursa citată mai arată că incendiul se manifestă în mai multe focare și este întreținut de vânt. Totodată, au fost monitorizate patru persoane, cu atac de panică, însă toate au refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20:15, cauza probabilă de izbucnire a acestuia fiind focul deschis în spații deschise. Acesta s-a propagat de la focul ce a cuprins vegetația uscată din zonă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți