Începe cadastrarea a patru comune din județ, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt transmite că încep lucrările de cadastru în patru comune din județ, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară desfășurându-se în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, mai anunță OCPI, localitățile în care se face cadastrarea fiind Bobicești, Fărcașele, Radomirești și Tia Mare.

„Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ teritoriale (UAT) din 37 de județe. ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației. Printre acestea se numără și patru comune din județul Olt: Bobicești, Fărcașele, Radomirești și Tia Mare”, a declarat Dorina Mihăilescu, purtătorul de cuvânt al OCPI Olt.

Sursa citată mai spune că dintre cele 22 de comune din județul Olt care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, una este finalizată, respectiv Milcov, iar alte trei sunt în lucru, acestea fiind Dăneasa, Dobrosloveni și Sprâncenata.

„Pentru celelalte 14 comune – Bălteni, Bârza, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Drăghiceni, Găneasa, Mihăești, Optași Măgura, Priseaca, Scărișoara, Slătioara, Stoenești și Tătulești, care au rămas neatribuite, ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație. ANCPI este beneficiarul Proiectului major <<Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România>>, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro cofinanțare de la bugetul de stat. Mai multe informații despre proiect puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020″, a subliniat Dorina Mihăilescu de la Cadastru.

Lista UAT-urilor din județul Olt în care încep lucrări de cadastru finanțate din fonduri europene:

Bobicești: 3.240 hectare – suprafața de contractat
Fărcașele: 2.943 hectare
Radomirești: 4.628 hectare
Tia Mare: 3.447 hectare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<