8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sărbătoarea „Firul de aur din lada cu zestre străbună” de la Poboru, la o nouă ediție

- Advertisement -

Poboranii se vor îmbrăca în haine de sărbătoare duminica viitoare, când va avea loc cea de-a 21-a ediție a evenimentului „Firul de aur din lada cu zestre străbună”. Organizatori sunt Primăria și Consiliul Local Poboru, în fruntea cărora este primarul Iulian Bărăscu, dar și Muzeul Județean Olt, iar autoritățile locale promit o ediție a petrecerii câmpenești cu mai mulți artiști cunoscuți ai muzicii populare românești, cap de afiș fiind Nelu Bițină, Violeta Constantin și Cristi Bănățeanu.

Spectacolul folcloric va începe pe 7 august de la ora 16:00 cu un program artistic oferit de Ansamblul de cântece și dansuri populare „Zestrea Poboranilor”, pentru ca apoi pe scena amenajată în centrul localității să urce și membrii Ansamblului Folcloric „Călușul Junior” din Scornicești. Până la ora 18:00 va avea loc și o premiere a copiilor cu rezultate bune la examenele naționale desfășurate la sfârșitul anului școlar 2021 – 2022.

De la ora 18:00, pentru un interval de trei ore, vor susține recitaluri îndrăgiții interpreți Nelu Bițină, Violeta Constantin și Cristi Bănățeanu.

Apoi de la ora 21:00, pentru două ore, într-un spectacol extraordinar vor fi artiștii Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt din subordinea Consiliului Județean Olt. Vor susține micro-recitaluri Maria Ghinea, Gabriel Zăvoeanu, Neta Soare, Cătălin Bărbulescu, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Florica Chircă, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Carmen Budulan, Dorina Mete, Constantin Ștefan, Ion Crețeanu, Marian Toma, Sorina Dinu și Mădălina Drăgan, acompaniați bineînțeles de orchestra ansamblului, iar printre momentele acestora vor urca pe scenă și dansatorii „Doina Oltului”.

Și cum „Firul de aur din lada cu zestre străbună” este sărbătoare câmpenească, din peisaj nu vor lipsi grătarele pe care vor sfârâi micii, berea, tarabele cu chilipiruri, un mic parc de distracții pentru copii, dar și alte momente surpriză pregătite de autoritățile din Poboru și edilul Iulian Bărăscu.

Foto: Moment din ediția de anul trecut a evenimentului de la Poboru

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți