19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape o sută de bilete de tratament puse la dispoziție oltenilor de Casa de Pensii, în cea de-a 11-a serie

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt anunță că i-au fost repartizate 97 bilete de tratament balnear noi, aferente celei de-a 11-a serii din acest an, iar 90 dintre ele s-au alocat în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate.

Beneficiarii olteni trebuie să știe că data de prezentare în stațiune pentru biletele din această serie este perioada 14 – 17 august 2022, durata sejurului fiind de 16 zile calendaristice.

Cele mai multe bilete sunt repartizate în stațiunile
Olănești – 24, Amara – zece, Herculane – nouă și Govora – șapte. Biletele rămase nealocate sunt în stațiunle Buziaș și Moneasa.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul Casei Județene de Pensii Olt, cât și pe pagina de internet a instituției și se pot ridica până pe data de 8 august, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc pe data 10 august”, a declarat Claudia Măldăreanu, purtător de cuvânt al CJP.

Pot beneficia de bilete de tratament balnear pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.000 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți