Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea: „Guvernul nu va putea susține la nesfârșit prețurile operatorilor”

Siminica Mirea, senator PSD de Olt, spune că, alături de colegii ei social democrați, a susținut ferm că soluția eficientă și corectă pentru combaterea creșterii prețurilor la energie era reglementarea pieței pentru o perioadă determinată, până când se va depăși criza energetică europeană.

„Cu alte cuvinte, reglementarea, soluția PSD, însemna o plafonare directă a prețurilor fără cheltuieli bugetare, în funcție de costurile de producție, având o marjă de profit plafonată la operatorii din piață, care ar fi practicat prețuri corecte. În prezent, compensarea, soluția celor de dreapta, reprezintă o plafonare a prețurilor la nivelul consumatorilor, urmând ca Guvernul să suporte ulterior diferența până la prețurile stabilite după bunul plac de operatorii de piață, indiferent de costurile de producție, continuând astfel să practice prețuri speculative cu profituri uriașe și imorale”, a declarat parlamentarul de Olt.

Însă, potrivit senatorului Siminica Mirea, „Guvernul nu va putea susține la nesfârșit prețurile operatorilor”.

„Pe scurt, sunt mutate miliarde de lei de la bugetul de stat în buzunarele operatorilor. Iar acum, analizând ambele opțiuni prezentate mai sus, vă întreb, dragi cetățeni: miliardele de lei amintite n-ar fi fost mai importante pentru sănătate și educație. Trebuie să vă precizez că am susținut într-un final propunerea celor de dreapta de compensare dintr-un singur motiv: mizarea pe un comportament loial al operatorilor economici din piața de energie. Rezultat? Aceștia nu l-au respectat și au continuat să crească prețurile. Astfel, țara noastră care are rezerve de gaze naturale și capacități de producție, prezintă cele mai mari prețuri din UE. În acest caz, este necesară și urgentă revenirea la reglementare!”, a subliniat senatorul social democrat.

2 comentarii la „Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea: „Guvernul nu va putea susține la nesfârșit prețurile operatorilor”

 • Dvs. ce ati realizat pentru acest judet care va plateste salariul ,,decent” in Parlament ?

  Răspunde
 • De ce ne intrebati pe noi, doamna senator PNL-PSD de Olt?
  Dar de cand platim facturi exorbitant de mari, pe care cetatenii le suporta din ce in ce mai greu, nu v-ati intrebat ce o sa facem?
  Nu v-ati intrebat de ce bancile si firmele care comercializeaza energie si carburat si-au triplat beneficiile in dauna populatiei care este in pragul disperarii?
  Asta inseamna ipocrizia politica…sa nu faci aproape nimic pentru cetateni dar sa-i mai ,,consulti,, si pe ei din cand in cand!
  In special LA ALEGERI!!!
  Nesimtire si bataie de joc! De asta veti avea parte la alegeri!!!!!!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<