11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosar penal pentru un bărbat din Drăgănești Olt care bracona într-un lac de acumulare de pe râul Olt  

- Advertisement -

Jandarmii olteni au prins în urmă cu două nopți, mai exact în cea de 3 spre 4 august, un bărbat de 45 de ani, din orașul Drăgănești Olt, care bracona pe un lac de acumulare al râului Olt, din apropierea localității, folosind plase de pescuit monofilament interzise de legislația în vigoare și fără a deține autorizație de pescuit.

Oamenii legii l-au observat în timp ce extrăgea din apă plase de pescuit în lungime totală de 210 metri, prevăzute cu plute și plumbi, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul, care s-a ales cu dosar penal, a pescuit comercial, folosind plase de pescuit de tip setcă monofilament și fără a deține autorizație de pescuit.

Jandarmii i-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deţinere sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, fapte prevăzute și pedepsite de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

„Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale”, au spus reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Acțiunea jandarmilor s-a desfășurat în colaborare cu personal cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultura, ce în această perioadă organizează acțiuni pe acumulările de pe râul Olt, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pescuitului ilegal și nedeclarat, dar și a comercializării peștelui fără documente legale.

Oamenii legii vor mai participa la misiuni pe această linie şi în perioada următoare, scopul acestora fiind de a verifica respectarea măsurilor legale impuse de lege.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți