9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Dincolo de aparențe”, campania pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, desfășurată în Parcul Tineretului Slatina

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt au continuat activitățile informativ – preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, în cadrul campaniei naționale „Dincolo de aparențe”. De data aceasta, activitățile au fost desfășurate în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina, cu ocazia manifestărilor cultural artistice „Festival Summer Film” și „Istanbul Street Food”.

Principalul scop al acestor activități a fost conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri și substanțe psihoactive.

„În cadrul activităților, polițiștii, împreună cu jandarmii și reprezentanții antidrog, au organizat un info-point unde persoanele prezente au avut ocazia să testeze ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool sau substanțe psihoactive. De semenea, au fost distribuite materiale preventive pe tema traficului și consumului de substanțe psihoactive, fiind oferite și informații despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor

Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!

Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!

Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!

Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți