11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale pentru consum de alcool și conducerea unui vehicul neînmatriculat. În total, polițiștii rutieri au lăsat fără permis peste 50 de conducători auto

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au continuat acțiunile de week-end, în sistem integrat. Oamenii legii au fost prezenți pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Iar aceste abateri nu au fost puține la număr, peste 50 de șoferi rămânând fără permisul auto, iar doi s-au ales cu dosare penale pentru conducere în stare de ebrietate sau a unui vehicul neînmatriculat.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 23:10, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Corabia au depistat pe Drumul Național 54, în comuna Orlea, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,68 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Duminică, în jurul orei 15:40, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat pe strada Morii, din comuna Rusănești, un alt bărbat băut. În vârstă de 43 de ani, olteanul din Rusănești conducea un autoturism, la care avea atașată o remorcă, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au stabilit că remorca era neînmatriculată.

Bărbatul a fost dus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În cadrul activităților de la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv perioada 5 – 7 august, oamenii legii au aplicat 669 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei.

Iar pentru abaterile constatate, potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Olt, s-au reținut 53 de permise de conducere, dintre care 24 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise, nouă pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și 20 pentru alte abateri.

De asemenea, au mai fost reținute 39 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, s-au constatat și 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două alte infracțiuni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți