22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de ploi abundente în Olt, până în noaptea de miercuri spre joi, la ora 03:00

- Advertisement -

Meteorologii au actualizat miercuri avertizările meteorologice, iar județul Olt se află din data de 10 august, la ora prânzului, și până joi, 11 august, la ora 03:00, sub incidența unui Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată cu ploi abundente.

„În cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină”, au declarat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, în majoritatea regiunilor țării, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Tot de miercuri, dar de la ora 10:00, și până joi dimineața, la ora 08:00, în alte zone ale României, printre care și Oltenia, va fi în vigoare și un Cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp”, spun meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți