17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie a mituit un polițist de la Serviciul Permise Olt, pentru a-i facilita susținerea probei teroretice a examenului auto, deși nu avea programare

- Advertisement -

Ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au realizat marți, 9 august, acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane, fără calitate specială, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită unui ofițer de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRIV) Olt. Este vorba de o femeie de 26 de ani, din comuna Osica, care a încercat să mituiască omul legii cu 50 de euro pentru a susține proba teoretică a examenului de obținere a permisului auto, deși nu avea programare în acest sens. Surse din anchetă spun că aceasta ar fi vrut să aibă mai repede permisul de conducere, deoarece trebuia să ajungă în Franța.

Fapta a fost constatată după ce polițistul a refuzat mita și a apelat Call Center-ul Anticorupție.

„În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la sediul SPCRIV Olt pentru a susține examenul de obținere a permisului de conducere, deși nu avea programare în acest sens. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că aceasta a pus o sumă de bani în interiorul unui dosar pe care l-a înmânat ofițerului de poliție, care avea atribuții de examinare și supraveghere a sălii de desfășurare a probei teoretice, cu scopul de a-l determina să-i permită susținerea probei. Ofițerul de poliție din cadrul Serviciului Permise Olt a refuzat suma de bani oferită cu titlu de mită și a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție”, au transmis reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Olt al DGA.

Sursa citată mai arată că în aceeași zi de marți, faţă de inculpată, procurorul de caz din cadrul Parchetului Olt a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Pentru că voia permisul auto pentru a ajunge mai repede în Franța, femeia are ca principală interdicție nepărăsirea teritoriului României, spun anchetatorii.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți