33.2 C
Slatina
marți,23 iulie,2024

Ultimele Articole

Un nou dosar pe numele lui Gheorghe Dincă, caracaleanul încarcerat în Penitenciarul Craiova și acuzat că a omorât două adolescente

- Advertisement -

În cursul zilei de vineri, 12 august, ar fi trebuit să aflăm pedeapsa primită de Gheorghe Dincă, olteanul acuzat în Dosarul Caracal că ar fi omorât două adolescente, și complicele său Ștefan Risipițeanu, dar instanța de judecată, respectiv Tribunalul Olt, a amânat pronunțarea pentru data de 9 septembrie 2022. Și chiar dacă sentința nu s-a dat încă, Dincă s-a mai ales cu un dosar penal, acesta aflându-se încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. Motivul… a acordat un interviu din pușcărie jurnaliștilor de la un cotidian național, ce a apărut chiar în această zi, folosindu-se de un telefon mobil pe care îl avea în detenție, fiindu-i interzis acest lucru.

Pe lângă faptele de violență, acum acesta este acuzat și de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, referitor la acest aspect venind cu precizări reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

„La data de 12 august, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de Legea 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt (Gheorghe Dincă din Caracal n.r.), încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere. Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând fi dispuse măsuri în consecință”, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

În dosarul celălalt, pentru care este în Penitenciarul Craiova, deși ar fi trebuit să afle decizia magistraților olteni, și anume pedeapsa pentru acuzațiile care îi sunt aduse, aceștia au amânat pronunțarea.

„Pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată conform reglementărilor art. 123, alin. 4, din Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 354, alin. 2, C.p.p., şi jurisprudenţa constantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 9 septembrie 2022”, se arată în soluția pe scurt dată de judecătorii Tribunalului Olt.

Gheorghe Dincă şi complicele său, Ștefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie 2020, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției de Investigare a Infracționalității, Crimei Organizate și Terorism a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Ștefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, din localitatea olteană Dioști, dispărută în aprilie 2019.

În afară de Luiza, și Alexandra Măceşanu, originară din comuna Dobrosloveni, județul Olt, avea să dispară la sfârșitul lunii iulie a anului 2019. Procurorii DIICOT spun că cele două tinere au fost răpite, fiind luate la ocazie de Gheorghe Dincă, şi mai apoi ucise de acesta, așa cum a recunoscut și în fața anchetatorilor, ambele fiind supuse la chinuri groaznice. Bineînțeles, caracaleanul și-a tot schimbat declarațiile de-a lungul cercetărilor în cauză.

Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar Risipițeanu a fost încarcerat la începutul lunii decembrie 2019. Aceștia au violat-o pe Luiza.

În prezent, ambii caracaleni sunt încarcerați în PMS Craiova.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți