14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Anexe gospodărești, beciuri și garaje din Slatina și Brebeni, sub ape în urma atenționărilor nowcasting de ploi torențiale

- Advertisement -

Avertizările meteorologice nowcasting de Cod portocaliu și Cod roșu, emise duminică de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, fenomenele vizate în județ fiind averse torențiale care vor acumula peste 35 – 40 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice, grindină și vijelie, au provocat pagube în mai multe localități din Olt. Cele mai afectate au fost municipiul Slatina și comuna Brebeni.

Două astfel de atenționări imediate au fost emise de meteorologi pentru județul Olt, acestea fiind în vigoare pe parcursul a două ore.

Pompierii slătineni au avut parte de mai multe intervenții pentru a evacua apa din anexe gospodărești, beciuri și garaje. La unele locuințe, apa s-a infiltrat și în mai multe încăperi.

„Până în acest moment, pompierii Detașamentului Slatina au acționat cu autospeciale, motopompe și accesorii pentru evacuarea, în municipiul Slatina pe străzile: Centura Basarabilor, Mănăstirii, Banului, Vlad Țepeș, Canal Sopot și Unirii și în comuna Brebeni. A fost evacuată apa din anexe gospodărești, beciuri și garaje, iar două locuințe au fost afectate de apa care s-a infiltrat în mai multe încăperi”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursa citată a prezentat doar una dintre intervențiile salvatorilor, fiind vorba de cea de pe strada Canal Sopot din Slatina. Aici, pompierii au acționat pentru evacuarea apei dintr-o casă nelocuită, iar apa din curte s-a infiltrat în două încăperi. Misiunea a debutat undeva în jurul orei 14:00 și la ora 16:00 era încă în derulare, tot atunci fiind în desfășurare și intervenția de pe strada Unirii, din aceeași localitate, unde apa a intrat în garaje.

Misiune de pe strada Canal Sopot și Unirii s-au încheiat abia în jurul orei 23:00.

„Pe strada Canal Sopot s-a evacuat apă din două gospodării, iar pe strada Unirii, s-a evacuat apa de la două blocuri, unde se aflau șase garaje, construite sub bloc”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți