10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o sută de șoferi au rămas fără permisul auto, după ce polițiștii rutieri din Olt i-au depistat conducând cu viteză excesivă  

- Advertisement -

Polițiștii din Olt s-au aflat la datorie și în minivacanța de Sfânta Maria pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Iar acești șoferi nu au fost puțini la număr, aproape 140 dintre ei rămânând fără permisul auto. Cei mai mulți dintre ei, respectiv aproximativ o sută, pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, depășind viteza maximă admisă cu peste 50 de kilometri la oră.  

Peste 750 de amenzi, în cuantum de aproape 250.000 de lei, au fost aplicate în cadrul activităţilor desfăşurate de polițiști în perioada 12 – 15 august. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, polițiștii au dat nu mai puțin de 655 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară au fost reținute 139 de permise de conducere şi 27 de certificate de înmatriculare.

Potrivit comunicatului de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, din totalul de permise auto reținute, 96 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 13 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și 30 pentru alte abateri.

Totodată, polițiștii au constatat și 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, opt pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două alte infracțiuni.

Dosare penale pe numele a doi șoferi

Chiar în ziua de Sfânta Maria Mare, în jurul orei 20.00, polițiștii au constatat o infracțiune în comuna Scărișoara. Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din localitate, conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,67 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Deveselu i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În noaptea de 13 spre 14 august, în jurul orei 00:00, și în orașul Balș a fost constatată o abatere în trafic. O femeie de 36 de ani, din comuna Morunglav, a fost depistată în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii Poliției orașului Balș au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți