13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Trafic blocat între Slatina și Balș, din cauza unui TIR încărcat cu cărbuni care s-a răsturnat pe DEx 12

- Advertisement -

UPDATE: În jurul orei 23:00 a nopții de marți spre miercuri, s-a reluat circulația rutieră, în condiții normale, pe ambele sensuri de deplasare, pe sectorul de drum blocat de pe Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești.

Știrea inițială: Traficul rutier pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești este blocat total marți, 16 august, între localitățile Slatina și Balș, din cauza unui autotren încărcat cu cărbuni ce, în jurul orei 15:00, s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe sensul de mers Balș spre Slatina. Polițiștii anunță că încărcătura din TIR a ajuns și pe sensul opus de deplasare.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt s-au deplasat la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului.

Traficul rutier pe șoseaua de mare viteză urmează a fi deviat, prin municipiul Slatina și pe Drumul Național 65 – European 574, sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii dintre Slatina și Piatra Olt fiind blocat.

Cum s-a întâmplat evenimentul

Polițiștii au venit cu detalii referitor la evenimentul rutier produs pe Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, spunând că acesta a avut loc undeva la ora 14:40, pe sensul de mers Balș către Slatina, în zona localității Piatra Olt. Cauza a fost o explozie la una dintre anvelopele capului tractor al TIR-ului.

„La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt care au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și o semiremorcă, încarcat cu cărbuni, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Rovinari, județul Gorj. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că la kilometrul 36 + 600 metri, pe Drumul Expres 12, ansamblul de vehicule, care circula pe sensul de deplasare Balș către Slatina, s-a răsturnat pe partea carosabilă, din cauza unei explozii produse la anvelopa stânga față a capului tractor, în urma căreia șoferul a pierdut controlul volanului. În urma evenimentului, încărcatura a ajuns și pe sensul opus de deplasare, rezultând doar pagube materiale”, a spus Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul alcoolest, rezultatul fiind negativ.

Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a mai spus că în jurul orei 16:00 încă se acționa la fața locului pentru curățarea și eliberarea drumului și reluarea traficului rutier în condiții normale, iar polițiștii vor întocmi actele de constatare a evenimentului și vor elibera autorizație de reparație șoferului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți