Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt, găsit incompatibil de ANI

Veronel Florin Bolborea, director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate, fiind cercetat pentru conflict de interese administrativ, iar în acest caz a fost sesizat Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit unui comunicat remis de ANI, directorul DSVSA Olt și-ar fi folosit funcția pentru a-l favoriza pe tatăl său care era unic asociat și administrator în cadrul unei societăți pentru care Veronel Bolborea ar fi semnat un buletin de analiză.

„Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum și a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de asociat și funcția de administrator. De asemenea, persoana evaluată a încălcat și prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă”, precizează reprezentanții ANI.

Inspectorii ANI îl mai acuză pe directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară de fals intelectual și fals în declarații.

„Fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relații ierarhice subordonate, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/emise/aprobate/avizate pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator”, se mai arată în comunicatul remis de ANI.

Întregul comunicat al ANI de marți, 16 august, îl găsiți AICI.

Foto: sediul DSVSA Olt

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<