20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Cine cântă la Festivalul „Corabia de Aur”, ajuns la cea de-a 47-a ediție

- Advertisement -

Ne mai desparte mai puțin de o lună până la o nouă ediție a Festivalului Național de Muzică Populară și Ușoară „Corabia de Aur”, organizat în orașul Corabia chiar cu ocazia Zilelor localității care au loc în perioada 15 – 18 septembrie. Autoritățile din orașul de la malul Dunării sunt principali organizatori ai evenimentului cultural artistic, în parteneriat cu Consiliul Județean Olt, iar acestea au anunțat deja cine vor fi cei mai importanți artiști care vor susține recitaluri la festival.

Sunt două seri de concurs, cu evoluții ale concurenților înscriși la muzică populară, dar și la muzică ușoară, iar în fiecare dintre acestea vor urca pe scena amplasată în Piața Independenței din centrul orașului Corabia îndrăgiți interpreți ai folclorului românesc și ai muzicii ușoare românești. De asemenea, și în seara Galei Laureaților, de duminică, 18 septembrie, vor urca astfel de artiști.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei localității dunărene, vor cânta artiști precum Giliana Rădoi, Cornelia și Lupu Rednic, Marius Măgureanu, Adriana Antoni, Anna Lesko, Alina Eremia și Shift.

Surpriza pregătită anul acesta de autoritățile corăbiene la Festivalul „Corabia de Aur” este acordarea la fiecare dintre cele două secțiuni a acestuia a unui trofeu, în valoare de 3.000 de lei și care până acum se acorda doar o singură dată, respectiv celui mai bun concurent, care putea fi atât de la secțiunea de muzică populară, cât și de la secțiunea de muzică ușoară.

La ultima ediție, cea din anul 2019, trofeul a fost câștigat de Daria Cojocaru din municipiul Craiova, județul Dolj, participantă la secțiunea de muzică ușoară, în ultimii doi ani, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID, manifestarea fiind anulată.

Totodată, la ambele secțiuni ale festivalul se mai acordă câte trei premii, respectiv 2.000 de lei – I, 1.500 de lei – II și 1.000 de lei – III. Se mai oferă și premiul special „Gelu Barbancea” la secțiunea muzică populară – 500 de lei, premiul special „Jean Dașoveanu” la secțiunea muzică ușoară – 500 de lei, premiul special „Mitu Bucureșteanu” – 500 de lei și, indiferent de secțiune, se va mai acorda premiul de popularitate – 500 de lei.

Ca și în ultimii ani, Festivalul „Corabia de Aur” se desfășoară în cadrul manifestării culturale Zilele orașului Corabia, ajunsă la cea de-a noua ediție și desfășurată cu prilejul împlinirii a 424 de ani (1598 – 2022) de la prima atestare documentară a localității dunărene.

De-a lungul timpului, concursul de muzică populară și ușoară a constituit o rampă de lansare pentru interpreţi îndrăgiţi acum de muzică populară, atunci doar tineri aflaţi la început de drum, cum ar fi Neta Soare, Steliana Sima, Gheorghe Rotaru, Sofia Baciu, Constantin Măgureanu, Constantin Enceanu, Vasilica Dinu, dar şi cântăreţi de muzică uşoară cum ar fi Carmen Rădulescu, Cătălin Crişan, Elena Cârstea sau Mihai Onilă.

Sursă foto: Centrul Județean de Cultură și Artă Olt – Câștigătoarea ediției din anul 2019 a festivalului

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți