20.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Un tânăr din Balș, arestat după ce și-a omorât în bătaie sora, cunoscută cu retard mintal

- Advertisement -

Un tânăr de 24 de ani, din orașul Balș, a fost joi arestat preventiv, pentru 30 de zile, de magistrații Tribunalului Olt, fiind acuzat de infracțiunea de omor după ce sora acestuia, mai mică cu doi ani, care suferea de retard mintal, ar fi fost bătută de acesta până a încetat din viață.

Inițial, a fost vorba de moarte suspectă, potrivit polițiștilor olteni, fratele tinerei, a cărei vârstă era de 22 de ani, în încercarea de a nu răspunde de faptele sale, fiind cel care a sunat la 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Olt, care, din păcatem nu a mai putut face nimic pentru a o salva și a constatat decesul acesteia.

„La data de 16 august 2022, în jurul orei 02:45, prin apel 112, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați de un cadru medical de pe ambulanță cu privire la faptul că a preluat o pacientă din orașul Balș, pe care a transportat-o la Spitalul Orășenesc Balș, unde i se efectuează manevre de resuscitare. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Poliției Orașului Balș, care din primele verificări au stabilit faptul că o tânăra, în vârstă de 22 de ani, din orașul Balș, ar fi fost găsită de fratele acesteia, în vârstă de 24 de ani, în locuință, pe pat, inconștientă și cu sânge la gură. Tânăra, în vârstă de 22 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia. Trupul tinerei a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Medicii legiști au fost cei care, la necropsie, au stabilit că tânăra din Balș prezenta leziuni pe care nu și le-ar fi putut provoca singură. Polițiștii au schimbat încadrarea juridică a faptei.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt. La data de 17 august 2022, în urma activităților investigativ operative ale polițiștilor și în urma rezultatelor necropsiei, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, iar cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, a spus reprezentantul IPJ.

Anchetatorii au spus că victima ar fi fost bătută în mod repetat și lovită cu corpuri contondente în zilele de 14 și 15 august, iar fratele ar fi principalul suspect al comiterii acestor abateri. Tânărul de 24 de ani a fost reținut, iar joi magistrații Tribunalului Olt au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este una definitivă putând fi contestată.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți