11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Avertizarea de averse torențiale pentru județul Olt, prelungită de meteorologi

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat informările de vreme rea, iar județul Olt se află pentru încă o zi sub incidența unui Cod galben. De marți dimineața, la ora 10:00, și până miercuri, la ora 10:00, fenomenele anunțate în Olt sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, arată meteorologii.

Potrivit sursei citate, în aceeași perioadă este în vigoare și un Cod portocaliu de ploi abundente, însă acesta nu va afecta județul.

„În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp”, precizează reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți