19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale, după ce polițiștii rutieri i-au prins băuți în trafic

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în sistem integrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe principalele artere din mediul urban, cât și din mediul rural, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Abaterile constatate nu au întârziat să apară, iar doi dintre șoferii trași pe dreapta de oamenii legii s-au ales cu dosare penale. Consumaseră alcool în exces înainte de a se urca la volan.

Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind folosite atât aparatele alcooltest, cât și aparatele drugtest.

Astfel, sâmbătă seara, în jurul orei 21:20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Găneasa, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Găneasa, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de oamenii legii cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,97 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, duminică dimineață, în jurul orei 04:30, polițiștii Poliției orașului Corabia au depistat pe Drumul Național 54 A, în comuna Orlea, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din localitatea Gura Padinii, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și în cazul acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități vor fi continuate de oamenii legii și în perioada următoare, motiv pentru care aceștia recomandă participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice și să adopte o conduită preventivă la volan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți