10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Iohannis: Salut anunţul cancelarului german privind aderarea României la Schengen. Obiectiv strategic al ţării noastre

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj pe Twitter în care îi mulţumeşte cancelarului german Olaf Scholz pentru sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, menţionând că acesta este un obiectiv strategic al ţării noastre, care îndeplineşte toate cerinţele tehnice.

„Salut anunţul de astăzi de la Praga al cancelarului german Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României – un obiectiv strategic al ţării mele, care îndeplineşte în mod clar toate cerinţele tehnice. Îi mulţumesc pentru angajamentul personal”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, transmite Reuters.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase” şi afirmă că „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline”.

„Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, promite cancelarul.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți