22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 2.500 de persoane din Olt, angajate în primele şapte luni ale anului

- Advertisement -

Un număr 2.540 de persoane au fost angajate în primele şapte luni ale acestui an prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, încadrările în muncă fiind mai puţine anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când au fost angajate aproape 3.000 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Olt, peste o treime dintre persoanele angajate în perioada ianuarie – iulie anul acesta fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Peste jumătate dintre persoanele angajate în perioada menţionată provin din mediul rural, iar în privinţa nivelului de pregătire, cei mai mulţi au studii liceale (925 persoane), profesionale (576 persoane) şi gimnaziale (588 persone).

Printre persoanele încadrate în muncă de la începutul anului sunt şi 133 de angajaţi cu studii superioare.

În perioada menţionată, 8.946 de persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţele AJOM pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

La finalul lunii iulie erau înregistraţi în judeţul Olt 7.356 de şomeri, iar rata şomajului a fost de 4,59%, în creştere faţă de luna iunie când a fost de 4,42%.

Din totalul şomerilor din evidenţele AJOFM Olt cei mai mulţi erau neindemnizaţi (6.626 persoane).

Şomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt (37,74 %), a precizat sursa citată.

Persoanele cu studii superioare reprezintă 1,40% din totalul şomerilor, cele cu studii postliceale – 1,01%, sunt absolvenţi de şcoli profesionale 16,31% dintre şomeri, 22,88% dintre aceştia au studii liceale, iar 20,66% dintre şomeri sunt fără studii sau au nivel de instruire primar. â

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți