Culturi agricole din Olt, afectate de secetă pe o suprafaţă de peste 1.600 de hectare

Seceta a afectat culturile agricole din 40 de localităţi din judeţul Olt, pe o suprafaţă de peste 1.600 de hectare, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Gabriela Andronie.

Culturile cele mai afectate de secetă au fost cele de floarea-soarelui (peste 1.200 de hectare) şi porumb (aproape 375 de hectare).

„Avem culturi agricole afectate de secetă în 40 de localităţi. Conform proceselor-verbale centralizate, sunt afectate de secetă: 374,25 hectare cu porumb, 1.213,36 hectare cu floarea-soarelui, 17,79 hectare cu legume cultivate în câmp, 4,03 hectare cu plante furajere. Proporţia în care culturile au fost afectate de secetă este între 30% şi 40%”, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Andronie.

Faptul că seceta a afectat culturile agricole din judeţul Olt este relevat şi de producţiile medii obţinute la floarea-soarelui (1.400 kilograme pe hectar) şi porumb (3.200 kilograme pe hectar), mai mici faţă de anii precedenţi cu aproximativ o tonă pe hectar.

Recoltarea la floarea-soarelui se apropie de final, în timp ce porumbul a fost recoltat pe mai puţin de un sfert din suprafaţă, fiecare din aceste culturi fiind cultivată pe suprafeţe de aproximativ 87.000 de hectare.

sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<