19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

O tânără din Caracal și un italian, arestați pentru trafic de droguri. Vindeau gramul de cocaină cu 100 euro consumatorilor din Capitală și județul Olt

- Advertisement -

O tânără de 27 de ani, din municipiul Caracal, și un italian de 30 de ani au fost arestați sâmbătă de magistrații Tribunalului Dolj, fiind acuzați de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Activitatea infracțională a celor două persoane a fost documentată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurori Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, bărbatul fiind prins în flagrant delict vineri, 2 septembrie, în Capitală, în timp ce voia să vândă 15 grame de cocaină.

În urma acțiunii, la Caracal, dar și în București, au avut loc descinderi, fiind descoperite aproape 200 de grame de cocaină.

„La data de 2 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au prins în flagrant delict, în Municipiul București, un bărbat, de 30 de ani, imediat după ce acesta ar fi pus în vânzare 15 grame de cocaină. Ulterior, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, în București și Caracal, județul Olt. Astfel, au fost descoperite și ridicate două telefoane mobile, două cartele SIM, precum și aproximativ 200 de grame de substanță pulverulentă (cocaină n.r.)”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Procurorii DIICOT spun că în cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2022 și până în prezent, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt.

În urma decinderilor, o tânără de 27 de ani, originară din Caracal, şi italianul de 30 de ani au fost conduşi la sediul DIICOT Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză. Faţă de cei în cauză, anchetatorii craioveni au dispus reținerea, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie, ambii au fost prezentați în fața judecătorilor Tribunalului Dolj, care au dispus arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Acţiunea BCCO și DIICOT Craiova a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, la activitate participând şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți