7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 57.000 de cursanți olteni, în anul de învățământ 2022 – 2023. Cu emoții, unii dintre ei au pășit pentru prima oară într-o sală de clasă

- Advertisement -

Noul an școlar a început mai devreme anul acesta, față de anii trecuți, însă a fost primul în care copiii, cu mic, cu mare, s-au putut reîntâlni față în față în curțile unităților de învățământ, după doi ani în care aceste întâlniri nu au putut avea loc așa cum ar trebui din cauza pandemiei COVID.

Sunt peste 57.000 de cursanți care au început anul școlar 2022 – 2023 la Olt, iar potrivit lui Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, prezent la deschiderea acestuia la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, în unitățile de învățământ oltene nu sunt probleme majore.

„57.100 de elevi încep astăzi, 5 septembrie, școala la nivelul județul Olt în condiții normale de activitate. Nu sunt probleme, sunt derulate investiții în șapte unități de învățământ din județul Olt, sunt proiecte pe fonduri europene, pe fonduri naționale, totul se va face pentru elevi, unitățile școlare să aibă noi dotări ca actul educațional să nu mai sufere din acest punct de vedere. Mai avem școli cu toaletă în curte, vor exista școli cu toaletă în curte, important ca aceste toalete să fie corespunzătoare. Să știți că și în alte state din Uniunea Europeană încă mai sunt toalete în curte, dar sunt racordate la canalizare. În următorii doi ani, așa cum ministrul Educației ne-a transmis, se vor lua toate măsurile ca să se ajungă la standardele de autorizare”, a declarat Bărbulete.

Peste 1.800 de cursanți, împreună cu 200 de profesori, personal nedidactic și auxiliar au început noul an la Colegiul Minulescu.

„Colegiul Național Ion Minulescu este din nou locul în care peste 1.800 de elevi, însoțiți de 200 de profesori, personal auxiliar și nedidactic vor începe călătoria de învățare în anul școlar 2022 – 2023. Va fi un an școlar cu multe provocări, un an școlar organizat pe module, cu digitalizare, cu catalogul electronic, cu evaluare și management al activităților, cu conținuturi noi, cu o bază materială în continuă dezvoltare, cu Săptămâna Verde, Școala Altfel și numeroase proiecte educaționale. Dragi colegi, trebuie să fim conectați la emoțiile pe care le trăim și le transmitem elevilor, trebuie să credem în vocația noastră și să credem că, mai presus de orice, este impusul către viitorul pe care îl sădim în sufletele copiilor. Suntem datori față de noi înșine să-i pregătim pe copii pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen, pentru că la sfârșitul anului școlar să răspundem toți prezenți la toate întrebările și problemele examenelor vieții”, a spus Christian Ionescu, directorul unității școlare slătinene.

O frumoasă deschidere a anului de învățământ a avut loc și la Școala Gimnazială ” Eugen Ionescu” Slatina, unde toți școlarii s-au strâns în careu pe terenul de sport cu gazon sintetic, iar după mesajele de bun venit ale Gabrielei Constantinescu, directorul instituției, și a oamenilor legii, rând pe rând, au mers la clasă. Unii dintre ei, cu emoții, abia au pășit la școală, fiind la clasa pregătitoare, iar alții au fost tot la fel, având în vedere că au fost mutați de la alte unități slătinene sau din județul Olt.

Un mesaj la început de an școlar a avut de adresat și Emil Moț, primarul municipiului Slatina, care îi are pe cei trei băieți ai săi în diverse etape de studiu.

„Dragi elevi, vă doresc mult spor la învățătură și succes în noul an școlar Vouă, dragi cadre didactice, vă mulțumesc pentru implicarea de care dați dovadă an de an și vă doresc multă putere de muncă pentru a aduce copiii noștri cu un pas mai aproape de visurile lor profesionale!”, a declarat edilul Slatinei.

Săptămâna trecută, Prefectura Olt anunța că în noul an școlar 2022 – 2023, în județ, se vor desfășura activități educative în 409 unități de învățământ, 163 cu personalitate juridică și alte 246 arondate acestora, cu participarea unui număr de peste 57.000 de preșcolari și elevi. La fel ca și anii trecuți sunt probleme, iar din totalul de clădiri școlare, 504 la număr, sunt 156 care nu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu.

În cele 409 instituții de învățământ oltene vor studia în noul an școlar 9.838 de preșcolari, 14.943 elevi în ciclul primar, 14.412 în ciclul gimnazial, 13.251 elevi în ciclul liceal, 2.623 în școli postliceale și 2.007 elevi în învățământul profesional.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți