8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali, lângă preșcolari și elevi la începutul noului an școlar

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, alături de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și polițiști locali de la Poliția Locală Slatina, au acționat luni, 5 septembrie, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg județul, pentru un început în siguranță al noului an școlar 2022 – 2023.

„Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor vor defini această zi, la fel ca în fiecare an. Pentru cei mici, astăzi (luni n.r.) este o primă experienţă, în procesul de formare, un început de drum, o ocazie de a întâlni primii educatori sau învățători, dar și de a cunoaște noi colegi”, au declarat reprezentanții IPJ.

Și cum siguranţa în şcoli constituie o prioritate, începând din 5 septembrie, zilnic, aproximativ 160 de polițiști, împreună cu jandarmi și polițiști locali, vor asigura prezența în apropierea instituțiilor de învăţământ, dar și pe traseele către școală și spre casă.

„Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale forțelor de ordine. Polițiștii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ”, arată Poliția Olt.

Potrivit sursei citate, sunt controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu celelalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu, vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. Aceste activități vor fi orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială, fiind informați cu privire la cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situații dificile pe stradă, la şcoală, ori când sunt singuri acasă sau folosesc internetul.

Totodată, forțele de ordine vor sprijini părinții și cadrele didactice, în efortul de a le fi aproape copiilor, de a le cunoaște dorințele și preocupările.

„Cei mici au nevoie de atenție, de protecție și de îndrumare și de aceea, printre cele mai importante lucruri pe care le putem oferi sunt timpul și deschiderea noastră. Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii Biroului Siguranță Școlară informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie. Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților, un an școlar plin de reușite și împliniri și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de colaborare, ca parteneri în procesul de educație”, au subliniat reprezentanții IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți