13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

14 accidente de muncă, raportate la ITM Olt luna trecută. Unul a fost mortal

- Advertisement -

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a transmis că, în cursul lunii august, instituției i-au fost raportate nu mai puțin de 14 evenimente care s-au produs la locul de muncă. În urma a 13 dintre acestea, persoanele implicate au suferit incapacitate temporară de muncă, iar o persoană a decedat în timpul programului de lucru, fapt pentru care inspectorii de muncă au deschis dosar de cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ITM Olt, angajații instituției au efectuat luna trecută 168 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 177 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 81 de sancțiuni, toate fiind avertismente.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în august de inspectorii de muncă au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți