2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

700 de angajați ai ALRO Slatina sunt în șomaj. Alți 1.500 vor pleca din uzina de aluminiu până la sfârșitul anului, spun sindicaliștii

- Advertisement -

Un nou miting de protest al sindicaliștilor de la ALRO este programat pentru vineri, 9 septembrie, în fața Ministerului Energiei de la București. Membrii de la Federaţia Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber ALRO, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul ALRO Product, Sindicatul ALUM Tulcea și UST Cartel Alfa Filiala Olt ar urma să participe la acțiunea ce va avea loc între orele 11:00 – 13:00.

Creșterea prețurilor la energia electrică și gaze naturale sunt nemulțumirile sindicaliștilor, care cer guvernanților să intervină pentru ca societățile să nu mai poată funcționa, iar mii de oameni să rămână pe drumuri. Mai mult chiar, la ALRO Slatina sunt acum 700 de salariați în șomaj tehnic, iar alți 1.500 de angajați nu vor mai avea loc de muncă până la sfârșitul acestui an.

„Solicităm Primului Ministru, domnul Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei, domnul Virgil Popescu, să explice națiunii române care sunt motivele care au generat scumpirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale (ce a stat la baza majorării acestora). Dorim revenirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale atât pentru industrie, cât și pentru populația din România, la prețurile existente înaintea acestei majorări pe care o considerăm nejustificată. România și poporul român nu sunt la cheremul unui ministru, în acest caz, Ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu, și România nu este proprietatea Guvernului. OPRIȚI JAFUL, AȘA NU SE MAI POATE! Bătaia de joc la care este supus poporul român a ajuns la limita răbdării și acest lucru trebuie să înceteze. Ne-am săturat de facturi exorbitante la energia electrică și gazele naturale, emise fără nici o acoperire sau justificare, decât aceea de a îmbogăți o gașcă de oameni a căror lăcomie depășește orice imaginație. În schimb ne oferiți salarii mici și prețuri nesimțite la alimente. Oamenii voștri zâmbesc și se dau în spectacole meschine pe posturile de televiziune recomandându-ne nouă poporului român să stingem lumina, să oprim gazele, să mâncăm mai puțin, să stăm în frig și fără lumină (ne recomandați să mâncăm
lăcuste, greieri și gândaci)”, transmit sindicaliștii aluminiști.

Liderii de sindicat au explicat în detaliu și care este în prezent situația de la uzina de aluminiu de pe platforma industrială a Slatinei, unde producția s-a redus cu 70%.

„Numai la ALRO SA am redus producția cu 70%, avem 700 de oameni în șomaj si șomaj tehnic, urmând ca până la sfârșitul anului încă 1.500 de oameni să părăsească întreprinderea. La ALUM Tulcea societatea al cărei acționar majoritar este ALRO SA am închis activitatea și peste 570 de oameni sunt în șomaj. Nu știți decât să distrugeți destine, vieți și oameni. Voi nu știți ce sacrificii de neimaginat face poporul ca să plătească birurile pe care le puneți voi și gașca voastră, oamenii nu mai pot suporta și nu mai au de unde plăti pentru dezmățul, nesiguranța și nepriceperea voastră, plâng și ne întreabă încotro s-o apuce. Cred că le vom arăta drumul acestor oameni și încotro să se îndrepte, pentru ca cei responsabili să fie trași la răspundere”, au mai spus reprezentanții sindicatelor în comunicatul de presă remis joi, 8 septembrie.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți