14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cursuri de prim ajutor pentru polițiștii din Poliția Olt

- Advertisement -

Serviciul de Pregătire Profesională al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a început de miercuri, 7 septembrie, primele cursuri de prim ajutor adresate polițiștilor din Olt, organizate în colaborare cu paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

„Viața unei persoane aflate în pericol, ca urmare a producerii unor accidente ce provoacă vătămări corporale, depinde, de multe ori, de momentul acordării primului ajutor și priceperea celui care intervine primul la fața locului. Pregătirea polițiștilor în domeniul intervenției reprezintă o prioritate instituțională, sens în care, la nivelul IPJ Olt, prin structura de pregătire profesională, începând cu 7 septembrie 2022 sunt organizate periodic, împreună cu reprezentanți ai ISU Olt, sesiuni de instruire pe linia acordării primului ajutor de bază, care se adresează, cu prioritate, polițiștilor ce acționează în segmentul stradal (ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi etc.)”, spun reprezentanții Poliției Olt.

Sursa citată mai spune că rațiunea organizării unor astfel de activități rezidă din faptul că, de cele mai multe ori, primii ajunși la fața locului, în cazul producerii unor evenimente din care au rezultat victime, sunt polițiștii de ordine publică, rutieră sau transporturi care se pot afla în situația de a acorda prim-ajutor persoanelor rănite, înaintea personalului specializat, cunoștințele de bază în acest domeniu fiind esențiale pentru salvarea vieților omenești.

Activitățile sunt desfășurate în baza unui calendar stabilit de comun acord între Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt.

„Obiectivele principale ale acestor cursuri constau, atât în dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care sunt sau vor fi amplasate în spațiile publice. Activitățile fac parte dintr-un program național de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind toți polițiștii, indiferent de structurile din care fac parte”, au mai adăugat reprezentanții IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți