11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul de Olt Stănescu: „M-ar bucura ca PSD să susțină o femeie la prezidențiale. Ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească”

- Advertisement -

Paul Stănescu, secretar general al PSD și senator de Olt, a fost prezent săptămâna trecută la școala de vară a femeilor social democrate și în cadrul acesteia a declarant că s-ar bucura dacă partidul ar susține o femeie la alegerile prezidențiale. Potrivit parlamentarului de Olt, aceasta „ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească”.

„În ultimii 20 de ani nu prea am avut succes cu Președintele României și cred că dacă vom avea o consultare largă în PSD la funcția de președinte, eu cred că cea mai bună decizia o putem lua printr-un scrutin larg și pe mine m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o femeie din rândul dumneavoastră, că am văzut bărbații ce au făcut în ultimii 30 de ani, mai ales ultimii doi președinți și cred că o femeie ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească”, a declarat Paul Stănescu, în cadrul școlii de vară.

Chiar la ultimele alegeri prezidențiale, din anul 2019, candidatul PSD la Palatul Cotroceni a fost o femeie, fiind vorba despre Viorica Dăncilă, iar senatorul de Olt a mai spus că partidul nu promovează suficiente femei la putere. Chiar a dat și un exemplu al județului Olt, de unde acesta este originar, și a spus că în acesta din cei aproape o sută de primari PSD, unul singur este femeie.

„În politică, nimic nu se dă, totul se ia. Că ești bărbat, că ești femeie. Sigur că bărbații sunt mai misogini, asta știm, dar pentru asta trebuie să vă bateți și vă asigur că veți avea șanse să fiți reprezentate în toate pozițiile din administrația locală și centrală. Eu v-aș ruga în luările de cuvânt să fiți foarte deschise, pentru că dacă nu se știe realitatea, adevărul, nu putem lua decizii bune”, a precizat parlamentarul oltean Stănescu în fața femeilor social democrate.

În anul 2024 urmează a avea loc următoarele alegeri prezidențiale, însă tot atunci vor fi organizate și alegerile locale, parlamentare și europarlamentare. Iar în cadrul aceleiași școli de vară, senatorul PSD de Olt a spus că din punctul său de vedere cele mai importante sunt cele locale.

„În 2024, cele mai importante din punctul meu de vedere sunt alegerile locale. Vrem ca PSD să fim vioara întâi și dacă se poate să fim la guvernare într-o alianță convențională. Am dori ca numărul aleșilor locali ai PSD să fie mult mai mare. Dacă vom avea succes în alegerile locale din 2024, sunt convins că alegerile parlamentare vor fi la mâna noastră. Avem șanse în 2024 să fim cel mai mare partid, așa, de departe”, a declarat Paul Stănescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți