32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Olt: Pronunţarea în cazul „Caracal” amânată din nou, pentru 23 septembrie

- Advertisement -

Pronunţarea în „Cazul Caracal”, în care inculpatul Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a fost amânată din nou, vineri, de magistraţii Tribunalului Olt, fiind stabilit un nou termen pentru data de 23 septembrie.

Cauza se judecă pe fond la Tribunalul Olt, iar la termenul de vineri pronunţarea a fost amânată din nou, pentru a se asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată.

La Tribunalul Olt, unde cauza se judecă pe fond, a avut loc, joi, un nou termen în „Cazul Caracal”, magistraţii stabilind un nou termen în dosar pentru data de 12 august, pentru deliberare şi pronunţare.

„Pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată conform reglementărilor art. 123 alin. 4 din Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 354 alin. 2 C.p.p. şi jurisprudenţa constantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru deliberare, amână pronunţarea la data de 23 septembrie 2022”, se arată în încheierea postată pe portalul instanţei.

Pe 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul „Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

Dincă şi Risipiţeanu se află în Penitenciarul Craiova.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți