14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reprezentație de excepție a 100 de călușari din Olt, la un spectacol cu mașini de curse organizat în Capitală

- Advertisement -

Tradiționalul dans bărbătesc călușul a ajuns sâmbătă în municipiul București, în fața Palatului Parlamentului, dar și a câtor sute de spectatori, acesta fiind pus în scenă de nu mai puțin de 100 de călușari, membri ai mai multor ansambluri din județul Olt, pregătiți îndeaproape de maestrul coregraf Ilie Brăileanu. Momentul coregrafic al călușarilor din Olt a fost unul impresionant și a fost prezentat la spectacolul cu mașini de curse de Formula 1, și nu numai, Red Bull Racing Show Run din Piața Constituției, organizat de Primăria Capitalei, prin creart, de participarea oltenilor la acest eveniment automobilistic ocupându-se Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.   

„Ritualul Călușului românesc, inclus în patrimoniul UNESCO, fascinează prin costumele, muzica și dansul prin care transmite mesajele, fiind un simbol național recunoscut peste hotare. Anual, călușarii reprezintă România pe plan mondial, păstrând, transmițând și valorificând această tradiție din generație în generație”, au spus reprezentanții Centrului de Creație, Artă și Tradiție (creart) al municipiului București.

Sursă foto: creart și Ansamblul „Dobruneanca” din Dobrun – Facebook

Dansul a fost oferit de 100 de călușari, dar și de Mut, membri ai mai multor ansambluri folclorice din județ, pregătiți de instructorii coregrafi George Ghiță a lu’ Porumbelu’, Constantin Ispas, Siminel Buță, Teodor Țenea, Gheorghe Mitran, Marin Scarlat, Dumitru Pârvu și Cornel Neagoe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți