27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

O biciclistă de 49 de ani, din Corabia, victima unui accident grav produs pe o stradă din localitate

- Advertisement -

Accident de circulație cu urmări grave produs luni dimineața, în jurul orei 07:30, pe strada Celeiului, din orașul Corabia. O femeie care se deplasa pe bicicletă a fost rănită, fiind acroșată de o mașină, în urma unui apel la 112, pentru cercetări la fața locului, deplasându-se polițiștii Poliției orașului Corabia.

Biciclista a fost rănită și a ajuns la spital.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Vădăstrița, și o biciclistă, în vârstă de 49 de ani, din orașul Corabia. În urma evenimentului, femeia a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Orășenesc Corabia, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Doi salvatori din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, aflați în timpul liber, au fost primii care au acordat primul ajutor biciclistei, care a fost găsită inconștientă.

„Indiferent dacă se află în timpul programului de lucru sau în afara acestuia, pompierii acționează fără să stea pe gânduri pentru salvarea semenilor! În această situație s-au aflat luni, 12 septembrie, și colegii noștri Ninel Dobre Gabriel și Mircea Cristian Gialilea, din cadrul Gărzii Vișina. Aflați în drum spre serviciu, la intrarea în Corabia, au intervenit pentru salvarea victimei unui accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și o bicicletă. În momentul sosirii colegilor noștri la fața locului, victima era inconștientă și prezenta un traumatism cranio-cerebral. Cei doi salvatori, având experiența misiunilor executate pe ambulanța SMURD, au acordat victimei îngrijirile medicale, până la sosirea echipajelor specializate”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Potrivit unor surse, biciclista ar fi vinovată de producerea accidentului, pentru că nu ar fi respectat semnificația indicatorului oprire și nu a acordat prioritate de trecerea autoturismului condus de tânărul din Vădăstrița.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar femeii i-au fost prelevate mostre biologice de sânge la unitatea spitalicească.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în cauză fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Sursă foto: Amator

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți