14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Ziua pompierilor, sărbătorită în avans de cadrele ISU Olt. Demonstrații în Parcul Tineretului Slatina și porți deschise în subunitățile inspectoratului

- Advertisement -

Parcul Tineretului din municipiul Slatina a găzduit duminică, 11 septembrie, cu începere de la ora 16:00, o serie de activități dedicate Zilei Pompierilor din România, marcată anual pe 13 septembrie.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și-au prezentat autospecialele, accesoriile și echipamentele pe care le folosesc la intervenții, dar și ateliere de prim ajutor de bază. Și pentru că în acest an Ziua Pompierilor din România, sărbătorită la 13 septembrie, coincide cu Ziua Informării Preventive, au fost și puncte de informare preventivă, în cadrul cărora cadre ale Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, au diseminat materiale referitoare la campaniile naţionale de educare şi informare publică derulate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Activitățile salvatorilor olteni s-au încheiat cu un exercițiu spectaculos, de descarcerare și acordare a primului ajutor.

Iar luni, 12 septembrie, în intervalul orar 10:00 și 14:30, porțile pompierilor din tot județul s-au deschis! Au fost „porți deschise” și la sediile ISU Olt din Slatina, Caracal, Scornicești, Stoenești, Balș, Vișina și Osica de Sus.

Totodată, marți, 13 septembrie, începând cu ora 12:00, pe platoul din fața Prefecturii Olt se vor organiza ateliere cu prezentări de tehnică de intervenție în parcarea instituției. La ora 13:00 se va desfășura ceremonialul militar dedicat Zilei Pompierilor din România, urmat de defilarea cadrelor ISU Olt și a tehnicii de intervenție.

Tot cu ocazia Zilei Pompierilor din România, pompierii din Olt au participat și la competiții sportive, dar și la comemorarea eroului pompieri din comuna Valea Mare care pe 26 mai 2010 și-a pierdut viața în urma incendiului puternic care a distrus un complex comercial din Capitală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți