5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Albotă, printre parlamentarii care vor ca zilele de 6 și 7 ianuarie să fie declarate nelucrătoare

- Advertisement -
Emil Albotă, deputat PSD de Olt, se numără printre inițiatorii unei propuneri legislative referitoare la completarea alineatului 1 al articolului 39 din Codul Muncii. Concret, 62 de parlamentari social democrați vor ca zilele de 6 și 7 ianuarie, zile de sărbătoare legală, să fie declarate nelucrătoare. Adică, Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul ar urma să fie libere, credincioșii ortodocși sărbătorindu-le așa cum se cuvine. 
„Sărbătoarea Botezului Domnului sau Bobotează, așa cum mai este numită, în termeni populari, este unică și, prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioșilor ortodocși sunt prezenți la biserică, pentru a primi Agheasmă Mare, în tradiția ortodoxă, Sfințirea cea Mare a apei sau Agheasma Mare este o rânduială liturgică, săvârșită doar de Bobotează. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârșit Botezul Domnului, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an. Pentru credincioșii ortodocși, ziua de 7 ianuarie este importantă, deoarece, la această dată, este prăznuită Nașterea Domnului. În acest context, propunem, spre dezbatere și adoptare, inițiativa legislativă, astfel încât, zilele de 6 și 7 ianuarie, sărbători deosebit de importante pentru creștinii ortodocși, și nu numai, să fie declarate ca zile de sărbătoare legale, în care nu se lucrează”, a declarat parlamentarul social democrat Emil Albotă.
Săptămâna trecută, propunerea legislativă a PSD-iștilor a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, fiind înaintată și la Senat.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți