5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Chesnoiu: „Agricultura este domeniul cu cel mai mare grad de nepotrivire în ceea ce privește alegerea studiilor și locul de muncă”

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și fost ministru al Agriculturii, spune că „agricultura este domeniul cu un uriaș potențial de dezvoltare, iar progresul presupune o pregătire a viitorilor angajați sau profesioniști adaptată la nevoile pieței”. Totodată, parlamentarul social democarat mai declară că „agricultura este domeniul cu cel mai mare grad de nepotrivire în ceea ce privește alegerea studiilor și locul de muncă”, și asta potrivit unor analize Eurostat.

De aceea, deputatul Chesnoiu a susținut permanent nevoia de armonizqare a programei școlare la realitatea din teren, în acest sens fiind încheiat și un parteneriat între Ministerul Agriculturii și Ministerul Educației.

„Am susținut permanent nevoia de armonizare a programei școlare la realitatea din teren și investiția în infrastructură la nivelul liceelor agricole și a universităților de profil. Parteneriatul dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Educației Naționale trebuie să fie continuat și să devină funcțional, astfel încât obiectivele urmărite să devină realitate, iar o schimbare pozitivă în educarea viitorilor absolvenți din domeniul agricol să conducă la creșterea rentabilității activității agricole”, a declarat parlamentarul oltean.

Deputatul Adrian Chesnoiu a mai adăugat că „agricultura este domeniul cu cel mai mare grad de nepotrivire în ceea ce privește alegerea studiilor și locul de muncă, procentul e de 60%, potrivit unei analize Eurostat, cum arată o știre Digi24”. „Printre statele europene, România este țara cu cei mai mulți tineri care profesează în alte domenii decât cele în care s-au specializat, conform unei analize Eurostat. O explicație, spun specialiștii, este aceea că sistemul de învățământ nu ține pasul cu nevoile angajatorilor”, a mai subliniat parlamentarul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți