12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

O gorjeancă și un dâmbovițean, câștigătorii trofeelor Festivalului de muzică populară și ușoară „Corabia de Aur”

- Advertisement -

A 47-a ediție a Festivalului de muzică populară și ușoară „Corabia de Aur” a ajuns duminică seara la final și, după doi ani de absență din cauza pandemiei COVID, s-a bucurat de un real succes. Piața Independenței din centrul orașului de la malul Fluviului Dunărea, Corabia, a fost plină de sute de oameni care au vrut să urmărească atât concursul propriu-zis, cât și recitalurile susținute de artiști consacrați ai muzicii românești. Început pe 15 septembrie, festivalul s-a încheiat pe 18 septembrie cu Gala Laureaților, în cadrul căreia au fost anunțați câștigătorii. Trofeul de la muzică populară a foat câștigat de o gorjeancă, în timp ce cea de muzică ușoară de un dâmbovițean.

În total, s-au acordat 12 premii, câte șase la fiecare dintre secțiuni, dar și nouă diplome de participare, dintre care trei la muzică populară și șase la muzică ușoară.

Trofeul de la secțiunea de populară a fost obținut de Larisa Cârlugea, de 20 de ani, din localitatea Rovinari, județul Gorj, studentă la Facultatea de Litere Craiova, specializarea Muzică, care a cântat doina „De-aș vedea iarna trecută” și melodia „Țin-te mândră de cuvânt”.

Secțiunea de ușoară a avut ca și câștigător al trofeului pe Teodor Pupezescu, în vârstă de 24 de ani, din județul Dâmbovița, absovent de Teologie, care a interpretat piesele „Aproape de cer” – muzica Andrei Tudor, versuri Andreea Andrei, și „Zâmbetul tău” – compozitor și textier Raymond Vancu.

Printre artiștii aflați în recital s-au numărat Maria Ghinea, Neta Soare, Adriana Antoni, Shift, Marius Măgureanu, Anna Lesko, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” Slatina, Cornelia și Lupu Rednic și Alina Eremia.

Programul pe zile

Vineri, 16 septembrie

Concursul de muzică populară, Orchestra Ansamblui „Doina Oltului”, Ansamblul de dansuri populare „Sucidava”, Auraș Moraru, Maria Ghinea, Neta Soare, Adriana Antoni, Shift.

Sâmbătă, 17 septembrie

Concursul de muzică ușoară, Giliana și Sonia Rădoi, Marius Măgureanu, Fox & Sharpu, Evelyne Gabrielle Călărașu și Anna Lesko.

Duminică, 18 septembrie

Gala Laureaților, evoluția premianților de la muzică populară, recital Ansamblul „Doina Oltului” Slatina – Ștefania Strejescu, Gabriel Zăvoeanu, Victorița Cică, două suite de dansuri populare, Niculina Merceanu, Cornelia și Lupu Rednic, evoluția premianților de la muzică ușoară, Daria Cojocaru – câștigătoare trofeu Festivalul „Corabia de Aur”, Alina Eremia și spectacol de lumini laser.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți