10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi băuți și vitezomani, prinși în trafic de polițiștii rutieri din Olt

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, în zilele de 16, 17 și 18 septembrie, scopul acțiunilor care au avut loc în cadrul proiectului „ROADPOL Safety Days” fiind acela de reducere a accidentelor rutiere, precum și pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora. Au fost constatate mai multe abateri în trafic, unii șoferi fiind amendați pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, iar alții s-au ales cu dosar penal după ce s-au urcat la volan într-o stare avansată de ebrietate.

Astfel, pe 17 septembrie, în jurul orei 09:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Expres 12, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul București. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.69 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului, oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, în jurul orei 15:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Național 64, în localitatea Strejești, au depistat, în trafic, un autoturism care circula cu viteza de 152 de kilometri la oră (km/h), pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din orașul Drăgășani, județul Vâlcea. Bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o prioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Corabia, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din județul Teleorman. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Activitățile de zilele trecute au fost desfășurate în cadrul proiectului „ROADPOL Safety Days”, ce are loc în perioada 16 – 22 septembrie, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În primele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză, dar și pe cei care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul IPJ Olt.

Acțiunile vor continua pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului „Roadpol Safety Days”, motiv pentru care polițiștii recomandă oltenilor să fie responsabili și să respecte regulile de circulație!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți