19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Șoferi lăsați fără permis de polițiști, după ce au traversat un pasaj de cale ferată din Piatra Olt fără a respecta semnalele luminoase și sonore

- Advertisement -

Poliţiştii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică activități pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată, din județul Olt, precum și pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată. Neregulile nu au întârziat să apară, iar doi conducători auto au rămas fără permis după ce au traversat un pasaj de cale ferată din orașul Piatra Olt, ignorând semnalele luminoase și acustice care funcționau. Totodată, alți trei șoferi au fost amendați pentru că se aflau la volanul unor autoturisme, fără a avea încheiată o poliță RCA valabilă.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Piatra Olt au fost cei care în data de 17 septembrie au depistat la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată de pe strada Nițulești, din orașul Piatra Olt, un conducător auto, în vârstă de 63 de ani, din orașul Băbeni, județul Vâlcea, ce a traversat pasajul fără a opri pentru a aștepta trecerea trenului, deși semnalele luminoase și sonore erau în funcțiune.

Ulterior, pe 18 septembrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Piatra Olt au prins la același pasaj de trecere la nivel cu calea ferată o femeie de 37 de ani, din orașul Brașov, în timp ce conducea un autoturism și care a traversat pasajul fără a opri pentru a aștepta trecerea trenului, deși semnalele luminoase și acustice funcționau.

Șoferii au fost amendați și au rămas și fără permis pentru patru luni.

„Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 120 de zile”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Duminică, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Caracal aveau să depisteze pe Drumul Județean 642, la trecerea la nivel cu calea ferată Hotărani – Fărcașele, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea un autoturism, fără a avea încheiată o poliță RCA valabilă. Șoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înamtriculare.

Cu o zi înainte și polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Slatina au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, din orașul Potcoava, un bărbat de 43 de ani, din comuna Strejești, care conducea un autoturism, fără a avea încheiată o poliță RCA valabilă.

De asemenea, pe 18 septembrie, polițiștii de la Transporturi Feroviare Slatina au depistat la aceeași trecere la nivel cu calea ferată, din orașul Potcoava, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din orașul Scornicești, în timp ce conducea un autoturism, fără a avea încheiată o poliță RCA valabilă.

Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

În cadrul activităților din cele două zile, polițiștii au legitimat, potrivit reprezentantului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, peste 100 de persoane, fiind verificate și controlate și 90 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut trei certificate de înmatriculare, trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și cele două permise de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți