11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Antena radio doborâtă de vânt pe un bloc din Slatina, ridicată de echipe ale pompierilor și alpiniști

- Advertisement -

Intervenția începută duminică de salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slatina s-a încheiat marți după-amiază. Este vorba despre antena radio care a fost doborâtă pe un bloc de pe strada Independenței, din localitate, în timpul codului galben de vânt care a fost în vigoare în ultima zi a săptămânii trecute, aceasta fiind ridicată de echipe de pompieri, ajutați de alpiniști.

„Cu ajutorul autospecialei pentru intervenție la înălțime și a unei macarale, împreună cu echipa de alpiniști a firmei care asigură mentenanța, antena radio a fost ridicată, iar în acest moment nu mai prezintă pericol. Misiunea pompierilor de astăzi (marți n.r.), efectiv, cu autoscara, a durat aproximativ 30 de minute”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Inițial, duminică, 18 septembrie, nu s-a putut acționa din cauza vântului puternic și a faptului că echipamentele respective erau sub tensiune.

„În municipiul Slatina, strada Independenței, pompierii Detașamentului Slatina, împreună cu echipaje de la Poliția Olt și Poliția Locală Slatina, asigură zona, pentru a evita producerea unor situații de urgență, la o antenă, care aparține unui post de radio. Din cauza vântului puternic și a faptului că echipamentele se află sub tensiune, în acest moment nu se poate acționa”, spunea atunci reprezentantul ISU.

Sursa citată a mai arătat că de când a fost apelul s-a asigurat permanent zona, cu un echipaj de primă intervenție al pompierilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți